Καθημερινά γράφονται διάφορα άρθρα για τις περιβόητη αδεια drone. Πράγματι,στη χώρα μας απο 1/1/17 έχει τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Έχουν τοποθετηθεί κάποια όρια,όπου ο χειριστής είναι απαραίτητο να μη τα παραβεί,και αυτό γιατί σύμφωνα με τον νόμο θα του επιβληθεί πρόστιμο,είτε αυτό θα είναι χρηματικό είτε εάν ο χειριστής έχει στην κατοχή του άδεια για να πετάει drone θα του κατασχεθεί. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γνωρίζει το τι θα πρέπει να ΜΗΝ κάνει.

αδεια drone

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι οι οποίοι επιθυμούν στις μέρες μας να αγοράσουν drone πριν προβούν στην αγορά τους,ψάχνουν,ρωτάνε,διαβάζουν για να δούνε τι πραγματικά ισχύει με τους νόμους. Η εποχή των drone έχουν χωρίσει τους χειριστές σε 2 κατηγορίες.
Α) Αυτοί οι οποίοι θέλουν ένα drone για να πραγματοποιούν το χόμπι τους και
Β) αυτοί οι οποίοι το θέλουν για να βοηθηθούν στην δουλειά τους.
Σίγουρα κάποια στιγμή η επιβολή των νόμων αυτών έπρεπε να γίνει πραγματικοτήτα και αυτό διότι είναι περισσότερο για την δική μας ασφάλεια.
Όμως τα πράγματα κάπου έχουν μπερδευτεί,και αυτό γιατί πάνω σε αυτό το θέμα έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα.

Οπως προανέφερα,πολλοί είναι αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν το drone ως χόμπι έτσι λοιπόν,η διάθεση χρημάτων και η ικανότητα του drone δεν είναι πολύ απιτητητική σε καμιά απο τις δύο περιπτώσεις. Θα βρείτε drone απο 40€ εώς 1000€ και άνω. Όπως είναι λογικό αυτό το οποίο θα κοστίζει 40€ θα διαφέρει σε πολλά με αυτό των Χιλίων ευρώ. Γνωρίζουμε,πως ο νόμος ξεκινάει να ισχύει για τα Drone τα οποία ζυγίζουν απο 1kg (κιλό) και άνω. Σαφώς υπάρχει τεράστια γκάμα απο τέτοια προιόντα τα οπόια ζυγίζουν γραμμάρια έτσι λοιπόν ο χειριστής δε χρειάζεται να έχει στην διάθεσή του κάποια αδεια drone ή κάποιο έγγραφο όπου να αποδυκνύει ότι είναι νόμιμως. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Drone με κάμερα άνω του ενός κιλού 1κg.

Τα περισσότερα άρθρα και οι μεγαλύτερες συζητήσεις έχουν γίνει γι αυτά τα περιβόητα drone με κάμερα και φωτογραφική μηχανή. Η τεχνολογία έχει περάσει κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να αποτυπώνονται όλα μέσα απο έναν φωτογραφικό φακό ή μια κάμερα. Κάμερες και φωτογραφικές μηχανές μεγάλης ευκρίνειας,είναι γεγονός πως μπορούν να τοποθετηθούν ή να είναι ήδη τοποθετημένες πάνω στο drone. Γι αυτό λοιπόν τον λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σύνταξε κάποιους νόμους. Ο κάθε χειριστής μέσα απο τέτοιες φωτογραφικές μηχανές είναι πολύ επικίνδυνο να αποσπάσει διάφορα απόρρητα στοιχεία,έτσι λοιπόν γι αυτό το λόγο επιβλήθηκαν διάφοροι νόμοι.

Drone το οποίο ζυγίζει 1kg και άνω και η καμέρα του φτάνει τα και τα 12.4 Megapixel.

Αποτέλεσμα εικόνας για phantom 4

Drone χωρίς κάμερα

Όμως υπάρχουν και αυτά τα οποία  δεν έχουν κάμερα και ούτε μπορεί να τους τοποθετηθεί. Σε αυτή λοπόν την περίπτωση ο χειριστής δεν έχει να φοβάται για τίποτα και δεν χρειάζεται αδεια drone. Δεν υπάρχει κάποια φοβία για να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να εισπράξει απόρρητα αρχεία.

Το drone της revell (που απεικονίζεται στην φωτογραφία) δεν περιέχει κάμερα ούτε φωτογραφική μηχανή και παρέχει στον χειρηστή μεγάλη ακρίβεια και σταθερότητα των κινήσεων καθώς και φώτα LED με τα οποία μπορεί να βοηθηθεί για πτήσεις ακόμα και στο σκοτάδι. Το Funtic μπορεί να πετάξει τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και να δώσει στον χειρηστή ώρες χαράς και διασκέδασης.
drone χωρεiς camera

Drone με κάμερα κάτω του ενός κιλού 1κg.

Και κάπου εδώ κυριαρχεί το φλέγον ζήτημα,<<τι γίνεται με τα drone με κάμερα κάτω τους ενός κιλού;>> Και η απάντηση είναι πως «Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος του χειριστή» όπως προαναφέραμε,κάτω απο το 1kg οι νόμοι δεν ισχύουν και δεν χρειάζεται αδεια drone . Ναι μεν,υπάρχουν drone που ζυγίζουν γραμμάρια και η ποιότητα της κάμερας είναι HD αλλά αυτά δεν έχουν την δυνατότητα να φτάσουν τόσο μακριά όσο αυτα που ζυγίζουν 1kg και άνω.

To μοντέλο Petrel της Udi/Rc είναι το ιδανικότερο Drone για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει και να μάθει να χειρίζεται ένα Drone,το Petrel διαθέτει τηλεχειριστήριο το οποίο έχει βάση για κινητό έτσι ώστε μέσω λειτουργίας Wi-Fi να μπορεί ο χειριστής να βλέπει live «FPV» το τι καταγράφει η ενσωματωμένη κάμερα που έχει επάνω το τετρακόπτερο,γίνεται επίσης να λειτουργήσει μέσω εφαρμογής που υπάρχει στο κινητό (app) χωρίς τον πομπό.

drone camera

Αβίαστα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως, οι άδειες drone αφορούν αυτά τα οποία ζυγίζουν 1kg και άνω και τα οποία η εμβέλειά τους μπορεί να ξεπεράσει κατα πολύ τα 100 μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *