Κάθε μέρα παρατηρούμε την τεχνολογία να πραγματοποιεί και ένα παραπάνω βήμα προς τα μπροστά. Αυτό σημαίνει οτι προχωράει με πολύ πολύ γρήγορους ρυθμούς. Όπως καθημερινά μπορούμε καταλάβουμε αυτήν δεν εξυπηρετεί ανάγκες μόνο για τους ενήλικους αλλά και για τους μικρούς μας φίλους. Κινητά τηλέφωνα smartphones,tablet,playstations,psp και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές κρατάνε το παιδί από την  πολύ μικρή του ηλικία μέσα στο σπίτι,και δεν τον “αφήνουν” να βγει να απολαύσει τον ήλιο παίζοντας στο πάρκο με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Πολλοί γονείς δυσανασχετούν και αναρωτιούνται <<πως μπορώ να κάνω το παιδί να ξεκολλήσει από τα videogames>> μια ερώτηση που στην καθημερινότητα δυστυχώς πολλοί είναι οι γονείς που την πραγματοποιούν συχνά. Έτσι λοιπόν με γνώμονα αυτήν την ερώτηση είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μερικές προτάσεις έτσι ώστε να αφήσει το παιδί σας τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως μπορούμε να σας αναφέρουμε είναι πολλές οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια,που μπορούν να “τραβήξουν” το παιδί έξω από το σπίτι και να το απομονώσουν από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά μερικές από τις προτάσεις μας.

  1. Παιδότοπος και ενασχόληση με κάποιο άθλημα ή εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου.
    omadika paixnidia
    Paixnidia se paidotopoΜία άριστη λύση για κάνουμε το παιδί να αφήσει τα videogames είναι το να το πάμε σε ένα παιδότοπο να παίξει. Εκεί όπως είναι γνωστό θα συναντήσει παιδιά της ηλικίας του,με αποτέλεσμα να βρεθεί με άλλα άτομα και να κάνει φιλίες. Έτσι λοιπόν και την επόμενη ημέρα θα σας ξανά ζητήσει να πάτε στο ίδιο μέρος. Συνεχίζουμε,και αναφέρουμε επίσης μια εξαιρετική λύση είναι να γράψετε το παιδάκι σας σε μια ακαδημίαμπάσκετ,ποδοσφαίρου,βόλεϊ ή σε μια σχολή για την εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης. Η καθημερινή προπόνηση από πεπειραμένα άτομα και οι συνεχείς αγώνες που θα πραγματοποιούν με άλλες ακαδημίες,θα κάνει το παιδί να αναπτύξει το ομαδικό πνεύμα και το πνεύμα της συνεργασίας. Να πούμε πως επίσης και σε αυτό τον τομέα,θα συναναστραφεί με άτομα της ηλικίας του,πράγμα που θα του είναι ευχάριστο και θα τον κάνει να ξεχάσει τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όμως δε σταματάμε μόνο εδώ,άλλη μια εξαίρετη ιδέα είναι να κάνετε το παιδί σας εγγραφή σε ένα ωδείο για την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου,αυτό θα του αναπτύξει πολλές δεξιότητες,και θα αναπτύξει το πνεύμα της συνεργασίας σε συνδυασμό με άλλους μουσικούς. Έτσι λοιπόν θα είναι,σπίτι αλλά η ενασχόλησή του θα είναι,με το διάβασμα πάνω στο μουσικό όργανο που θα διδάσκεται.Μια ακόμα άριστη πρόταση για να απομονώσουμε το παιδί από τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να τον αφήνουμε να κάνει πράγματα και να μη του λέμε ποτέ <<ΜΗ>>. Το τι εννοούμε θα το δούμε στο νούμερο 2.
  2.  Ποδόσφαιρο,Μπάσκετ και Κρυφτό στις αλάνες και στα προαύλια των σχολείων.paixnidia sthn alana
    Τα προηγούμενα χρόνια μπαμπάς και μαμά αφήνανε από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ το παιδί να φεύγει απ’ο το σπίτι και να πηγαίνει είτε στην γειτονιά για κρυφτό είτε στα  προαύλια των σχολείων για ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι εξάντλησης. Η “μπάλα της αλάνας” και το “φτου ξελευθερία για όλους” έχουν μειωθεί στις μέρες μας και αυτό γιατί τ videogames έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των μικρών μας φίλων. Είναι υποχρεωτικό τα παιδιά στην μικρή τους ηλικίας να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν η μπάλα πάει κάτω από ένα αμάξι ή εάν η μπάλα πάει σε κάποια βεράντα. Η “αλάνα” ήταν το σημείο συνάντησης για όλα τα παιδιά της γειτονιάς αγόρια κορίτσια. Πρέπει να γίνει η απελευθέρωση των γωνιών προς τα παιδιά και να τους μάθουν τι εστί ποδόσφαιρο και κρυφτό στην αλάνα. Με αυτό το τρόπο το παιδί θα ζητάει ανελλιπώς να παίζει με άλλα παιδιά είτε στην ίδια ηλικία ή και μεγαλύτερα.Ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα ενασχόληση είναι η ενασχόληση με τον αερομοντελισμό και μοντελισμό. Θα δούμε αντίστοιχα για το κάθε ένα στο νούμερο 3 και 4
  3. Ενασχόληση με ΑερομοντελισμόΗ ενασχόληση τόσο με τον αερομοντελισμό όσο και με τον μοντελισμό που θα δούμε παρακάτω είναι ένα εξαίρετο κομμάτι εμπειρίας για το παιδί.
    Αερομοντελισμός,το παιδί μπορεί να πετάξει αεροπλάνο ελικόπτερο drone ή ακόμα να τρέξει ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο. Με τον αερομοντελισμό το παιδί θα μπορεί να μάθει κάποια πράγματα γύρω από τις κατασκευές ενός μοντέλου θα μάθει να χρησιμοποιεί εργαλεία και επίσης θα μάθει να προστατεύει ένα αντικείμενο που αγαπά πολύ. Μέσα από τον αερομοντελισμό το παιδί θα μπορεί να επιλέξει όταν μεγαλώσει να γίνει ένας πιλότος ή γενικά να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Συχνά υπάρχουν πολλοί αγώνες που πραγματοποιούνται είτε με αεροπλάνα είτε ελικόπτερα drone και αυτοκινητάκια. Μέσα από τον αερομοντελισμό θα νιώσει το συναίσθημα ότι μπορεί να πετάξει και επίσης θα μπορεί να διαχειρίζεται σωστά μια αποτυχία όπως το σπάσιμο του αεροπλάνου ή κάποιου άλλου μοντέλου. Έτσι λοιπόν μέσα από τους αγώνες που πραγματοποιούνται ή μέσα από μία ατυχία ενός σπάσιμο μοντέλου το παιδί θα πάρει πολλές πολλές εμπειρίες.
  4. Ενασχόληση με Μοντελισμό.Η ενασχόληση με τον μοντελισμό είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και αυτό γιατί το παιδί ηρεμεί και κοιτάει ψύχραιμα για το πως θα φτάσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου που επέλεξε. Ο μοντελισμός έχει να κάνει με συναρμολόγηση πολλών κομματιών μαζί,με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τέλος της επισκευής. Μέσα από τον μοντελισμό μπορεί να πάρει όλες τις γνώσεις για τις αποχρώσεις των χρωμάτων και να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τα πινέλα και τις μπογιές. Επίσης,θα έχει την δυνατότητα να μάθει όλα τα αεροπλάνα του Α και Β παγκοσμίου πολέμου,καθώς θα μπορεί να μάθει όλες τις ελληνικές παραλλαγές πολλών μοντέλων είτε αεροπλάνων είτε ελικοπτέρων.
    Να προσθέσουμε πως θα έχει την τύχει να δει τα αγαπημένα του αεροπλάνα σε διάφορες υποκλίμακες και επίσης θα μπορεί αυτά να τα συναρμολογεί μόνος του. Ο μοντελισμός έχει γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον hobby για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης το παιδί θα μπορεί να περάσει και στην κατηγορία κατασκευές της εταιρίας engino μέσα από αυτές τις κατασκευές θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει κατασκευές με δυνατότητα κίνησης μέσο γραναζιών και ακόμα θα μπορεί να δημιουργήσει τον πύργο του Άιφελ. Μέσα λοιπόν από τον μοντελισμό το παιδί θα πάρει διάφορες γνώσεις για τα αεροπλάνα ελικόπτερα που υπάρχουν και επίσης θα αυξηθεί η συνεργασία με τους γονείς γιατί είναι μια ασχολία που σίγουρα θα χρειαστεί την βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου.Εύλογα λοιπόν μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως αυτές είναι μερικές εξαιρετικές και εύλογες προτάσεις έτσι ώστε το παιδί να βγει εκτός σπιτιού και να απομονωθεί από τα videogames,αλλά εάν αυτό επιλέξει να καθίσει σπίτι θα μπορεί να ασχοληθεί με την κατασκευή κάποιου συναρμολογούμενου μοντέλου, και όχι με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Έτσι λοιπόν οι γονείς δε θα ξανά αναρωτηθούν για το <<πως μπορώ να κάνω το παιδί να ξεκολλήσει από τα videogames>>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *