Ανέκαθεν τα Τηλεκατευθυνόμενα Αυτοκίνητα ήτανε και είναι ακόμη το απόλυτο δώρο – παιχνίδι – όνειρο για μικρούς και μεγάλους το αγόραζε ο πατέρας για τον γιό αλλά ήξερε πως θα έπαιζε και ο ίδιος λίγο και θα του ξυπνούσε τις παιδικές του μνήμες ή τα παιδικά του «θέλω» που ίσως δεν κατάφερε να έχει ένα, αλλά τώρα θα κάνει ένα δώρο στον γιό του και θα παίξει και αυτός μαζί του.

Οι τύποι τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων είναι πολλοί και διαφέρουν μεταξύ τους αναλόγως τα γούστα και το τι ζητάει ο καθένας από το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο του.

Μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε ανά:

  • Κλίμακα,
  • Κινητήρα (ηλεκτρικό ή θερμικό),
  • Ασφάλτινα ή Ανώμαλου Δρόμου (On Road – Off Road)

Όλες αυτές τις κατηγορίες θα τις αναλύσουμε περαιτέρω, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παρακάτω κείμενο:

Κλίμακα

DHK8136

Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε ανά κλίμακα που σημαίνει δηλαδή ανά μέγεθος. Δηλαδή όταν λέμε υπό κλίμακα του πραγματικού εννοούμε πόσες φορές είναι μικρότερο της κλίμακας 1:1. Οι κλίμακες τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων είναι πολλες και ποικίλουν αλλά οι πιό δημοφιλείς από αυτές είναι οι 1:24 , 1:18 1:121:10 , 1:8. Όσο μικρότερος είναι ο παρονομαστής της κλίμακας τόσο μεγαλύτερο είναι το τηλεκατευθυνόμενο μας. Είναι καθαρά προσωπικό γούστο η επιλογή κλίμακας αναλόγως στο τι ζητάει ο καθένας, εάν θέλει κάτι μεγάλο θα κινηθεί στις κλίμακες 1:10 και 1:8 αλλιώς εάν θέλει κάτι πιο συμαζεμένο και μικρό θα προτιμήσει ένα αυτοκίνητο της κλίμακας 1:24, 1:18, 1:12.

Κινητήρας (Θερμικός ή Ηλεκτρικός) & Υποκατηγορίες Ηλεκτρικών Μοτέρ

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο – δίλλημα γύρω από τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα είναι εάν θα είναι θερμικά ή ηλεκτρικά πάμε να δούμε τις δύο υποκατηγορίες ξεχωριστά παρακάτω.

Τηλεκατευθυνομενο Αυτοκινητακι

Τα Θερμικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα ή αλλίως βενζινοκίνητα,έχουν κινητήρα που λειτουργεί με ειδικό καύσιμο Νιτρομεθανόλης (μείγμα που περιέχει ένα ποσοστό nitro). Για να πάρει μπροστά ο κινητήρας χρειάζεται ένα GlowPlug (πιπάκι) του οποίου η δουλειά είναι να δίνει ρεύμα στο μπουζί του κινητήρα για να κάνει ανάφλεξη και καύσιμο. Οι τρόποι που βάζουμε μπροστά τέτοιου είδους κινητήρες είναι κατά κύριο λόγο τρείς 1) κορδονιέρα (που είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος), 2) μίζα ή 3) κουτί με ιμάντα.  Μπορούμε να διαλέξουμε τι είδους κινητήρα θα βάλουμε ή να τον αλλάξουμε στην πορεία και να κάνουμε μια αναβάθμιση εάν ζητάμε περισσότερα πράγματα από το τηλεκατευθυνόμενο μας όπως για παράδειγμα παραπάνω ταχύτητα.

Τα Ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα λειτουργούνε με ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο μπορεί να είναι τύπου Brushless ή Brush. Τα ηλεκτρικά μοτέρ για να λειτουργήσουνε χρειάζονται μια μπαταρία ( LiPo ή NiMH ) και ένα Speed Control ESC. Τα Brush μοτέρ είναι πιο απλά από τα Brushless αλλά μπορούνε και αυτά να δώσουνε μεγάλη δύναμη και ταχύτητα στο τηλεκατευθυνόμενο μας. Όπως και στα θερμικά έτσι και στα ηλεκτρικά μπορούμε να κάνουμε αναβαθμίσεις και να αλλάξουμε ένα μοτέρ από Brush σε Brushless ή και το αντίθετο, εάν όμως γίνει μια τέτοιου είδους μετατροπή θα χρειαστεί και αλλαγή του Speed Control που θα είναι συμβατό με το καινούριο μας μοτέρ.  Ακόμη μπορεί να γίνει αλλαγή μπαταρίας να βάλουμε μια μεγαλύτερη σε mAh για περισσότερη διάρκεια τρεξίματος και ταχύτητας.

Γενικά υπάρχουνε πολλές μετατροπές που μπορούνε να γίνουνε πάνω στα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα είτε αυτά είναι ηλεκτρικά είτε είναι θερμικά, όρεξη και χρόνος να υπάρχει και οτιδήποτε θελήσουμε είναι εφικτό.

Αν με ρωτούσατε τι θα προτιμούσα από τα δύο;

– Μάλλον ηλεκτρικό είναι πιο καθαρό και πιο εύκολο στην χρήση του το ευχαριστιέσαι χωρίς σκοτούρες, αλλά και αυτός ο ήχος του θερμικού σε μαγεύει δεν ξέρω ίσως και τα δύο.

Ασφάλτινα ή Ανώμαλου Δρόμου (On Road – Off Road)

  • Ανώμαλου Δρόμου (Off Road)

Αυτοκινητακια Τηλεκατευθυνομενα

  • Ασφάλτινα (On Road)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *