Στις σημερινές εποχές η τεχνολογία και πόσο μάλλον η ρομποτική έχουν πρωταγωνιστήσει τόσο στις ζωές των μικρών,όσο και στις ζωές των μεγάλων φίλων μας.

Είναι γεγονός πως κάθε μέρα ο άνθρωπος μαθαίνει, διαβάζει και διαπιστώνει ότι η τεχνολογία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς.

Το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας έχει παρατηρηθεί πως πολλά είναι τα εργαστήρια ρομποτικής, όπου συνήθως μικρά παιδιά πηγαίνουν για να ασχοληθούν τόσο με την ρομποτική όσο και με την κατασκευή ενός τέτοιου σχεδίου.

Τα πρώτα της βήματα λοιπόν έχει κάνει ήδη σε αυτό τον τομέα η Κυπριακή Εταιρεία Engino.

Η εταιρεία Engino παράγει παιχνίδια κατασκευών για παιδιά που έχουν όρεξη να κατασκευάσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αρχιτεκτονικά έργα από τουβλάκια.

Οι κατασκευές της Engino χωρίζονται στις εξής ακόλουθες κατηγορίες τις οποίες θα αναλύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα παρακάτω:

  • Engino Inventor (Εφευρέτης)
  • Engino Inventor Motorized (Εφευρέτης με Κίνηση)
  • Engino Pico Spinners (Σβούρες)
  • Engino Eco Builds (Οικολογικές Κατασκευές)
  • Engino Solar Power (Ηλιακή Ενέργεια)
  • Engino Mega Structures 

Engino Inventor (Σειρά Εφευρέτης)

 Η σειρά Inventor «Εφευρέτης» της Engino απαρτίζεται από τέσσερις διαφορετικές υποκατηγορίες οι οποίες είναι:

  • Engino Inventor 4 σε 1:

Με την συγκεκριμένη σειρά μπορεί το παιδί να φτιάξει από μια εώς και τέσσερις διαφορετικές κατασκευές των οποίων οι οδηγίες για τις τρείς κατασκευές βρίσκονται μέσα στο κουτί ενώ την μια μπορεί να την βρεί μέσω διαδραστικών οδηγιών που δίνει η εταιρεία από Tablet ή Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

 

 

  • Engino Inventor 8 σε 1:

Με την συγκεκριμένη σειρά μπορεί το παιδί να φτιάξει από μια εώς και οχτώ διαφορετικές κατασκευές των οποίων οι οδηγίες για τις τρείς κατασκευές βρίσκονται μέσα στο κουτί ενώ τις υπόλοιπες πέντε θα βρεί τις οδηγίες μέσω Tablet, Κινητό ή Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

  • Engino Inventor 12 σε 1:

 

  • Engino Inventor 16 σε 1:

Τα μοντέλα Engino Inventor έχουν ως θέματολογία Αυτοκίνητα, Μοτοσυκλέτες, Αεροπλάνα και Δομικά Οχήματα.

Για παράδειγμα,με την αγορά του Πύργου του Άιφελ ή την Γέφυρα του Σίδνεϊ,όταν πια θα έχετε φτάσει στο τέλος της κατασκευής θα παρατηρήσετε τα μεγάλα μεγέθη τους,και την τέλεια προσομοίωση τους. Θα δείτε πραγματικά ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

 

Όμως,η εταιρία δεν στέκεται μόνο σε αυτά. Το τι εννοούμε,θα το διαβάσετε παρακάτω. Η Engino σεβόμενη τις δυσκολίες των καιρών έχει μεριμνήσει και για την οικονομική κατάσταση όλων των ανθρώπων. Με άλλα λόγια,οι τιμές διάφορων κατασκευών ξεκινάνε από πολύ χαμηλά για παράδειγμα (5€) και όσο προχωράμε ανεβαίνουμε,π.χ. ( 100€). Όμως δε σταματάει μόνο εκεί!! Επίσης κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις!!! Τι σημαίνει αυτό,ότι οποιαδήποτε κατασκευή επιλέξετε να αγοράσετε,με τα κομμάτια που περιέχει μέσα το κουτί έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλά περισσότερα από μία κατασκευή. Πιο συγκεκριμένα,με τα ίδια κομμάτια,μπορείτε να φτιάξετε το κύριο σχέδιο του κουτιού π.χ. αυτοκίνητο αλλά έπειτα το αυτοκίνητο εάν το ξεσυναρμολογήσετε μπορείτε να το κάνετε ελικόπτερο ή οτιδήποτε άλλο προσφέρει το κουτί. Δηλαδή αυτό έχει ως αποτέλεσμα με την αγορά μια κατασκευής να έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε παραπάνω από 1 σχέδιο.

 

Αβίαστα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα πως, η Engino είναι μια εταιρία με τεράστια οφέλη προς τον πελάτη. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εάν κάνουμε μια σύμπτυξη όλων των παραπάνω που διαβάσαμε. Δηλαδή:
Κατασκευή και ρομποτική μαζί.

α) Ποικίλα σχέδια κατασκευών
β) Οικολογικά κομμάτια
γ) Ευάλωτες κατασκευές για όλες τι ηλικίες
δ) Αρίθμηση κομματιών σχεδίου
ε) Οικονομικά προσβάσιμα για όλους
ζ) Δύο και περισσότερα σχέδια σε ένα μόνο κουτί

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα παραπάνω που διαβάσετε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι κατασκευές της εταιρίας Engino είναι ιδανικές για να ξεκινήσει το παιδάκι σας,το ανιψάκι σας ή το βαφτιστήρι σας από πολύ μικρή ηλικία,να ασχολείται με την συναρμολόγηση πολλών πλαστικών κομματιών ταυτόχρονα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *